Warmtepomp zonneboiler combinatie

Je huis verwarmen kan op veel verschillende manieren. Daar heb je tegenwoordig lang niet altijd meer een cv-ketel voor nodig. Je kunt ook zonneboilers en warmtepompen gebruiken. Een zonneboiler is een systeem met een zonnecollector en een voorraadvat. De zonne-energie die met behulp van de zonnecollector ‘gevangen’ wordt, wordt gebruikt om het water in het voorraadvat te verwarmen.

Is mijn zonneboiler geschikt voor een combinatie warmtepomp zonneboiler?

Een zonneboiler kan in bijna elke woning geplaatst worden. In de meest ideale situatie beschik je over een plat dak of een schuin dak dat gelegen is op het zuiden. Je hebt ongeveer 3,5 vierkante meter dakoppervlak nodig en liever geen schaduw in de buurt. Daarnaast moet het dak natuurlijk sterk genoeg zijn om de zonnecollectoren te dragen. Binnen heb je een cv-ketel nodig met NZ-keurmerk (Naverwarming Zonneboilers). Zo’n ketel zorgt voor extra verwarming als de zonnecollectoren niet voldoende warmte produceren.
Het NZ keurmerk wordt uitgegeven door Gaskeur, een dochterbedrijf van KIWA. Gaskeur is een betrouwbare partij die een onafhankelijke organisatie inschakelt om CV-ketels te keuren en bijbehorende keurmerken toe te kennen. De unieke eigenschap van een CV-ketel met het NZ label is dat deze CV-ketels om kunnen gaan met een hogere inlaat temperatuur, dit betekent dat er warmer water dat de CV-ketel ingaat om na te verwarmen. Reguliere CV-ketels kunnen dit niet (goed) aan.

Een warmtepomp is een duurzaam energiesysteem die onbenutte warmte uit de omgeving omzet in warmte die wel benut kan worden. Een warmtepomp kan bijvoorbeeld warmte uit de bodem omzetten in warmte die via het cv-systeem gebruikt kan worden. Het principe is te vergelijken met een koelkast; de warmte wordt uit de koelkast gehaald en afgegeven in de ruimte waarin de koelkast staat. De warmte uit de lucht, water of de aarde wordt via de warmtewisselaar naar de waterpomp gevoerd. Daarin zit een vloeibaar koudemiddel dat de warmte opneemt en verdampt. Vervolgens zorgt een tweede warmtewisselaar ervoor dat de warmte, die inmiddels samengeperst is, in het verwarmingssysteem terecht komt. Ook dit bespaart gas.
Een warmtepompinstallatie is vooral geschikt voor goed geïsoleerde huizen; anders moet de warmtebron zo groot zijn, dat de kosten van de investering niet meer opwegen tegen de opbrengsten.

Duurzaam wonen door zonneboiler warmtepomp combinatie!

Uw woning écht duurzaam verwarmen? Kies dan voor een warmtepomp zonneboiler combinatie. De zonneboiler verwarmt water dat vervolgens niet meer door de warmtepomp verwarmd hoeft te worden, wat betekent dat de pomp minder elektriciteit verbruikt.

Er bestaat ook een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp verwarmt je huis in samenwerking met een gasgestookte CV ketel.
Een warmtepomp is vooral rendabel als je een nieuw huis bouwt. Een warmtepomp werkt namelijk het beste met Lage Temperatuurverwarming. Dan wordt je huis warm gehouden met vloer- en wandverwarming of speciale radiatoren die minder warm water (55 graden) nodig hebben dan reguliere radiatoren (80 graden).

Zonneboilers van Solesta

Solesta levert duurzame zonneboilersystemen op maat. We ontwikkelen en produceren deze systemen geheel zelf. Meer weten over een combinatie warmtepomp zonneboiler? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze specialisten helpen u graag!

Contact

M V

Installateurs
Woningcorporaties
Sportaccommodaties
Recreatie
Particulieren