Zonneboiler of zonnepanelen?
Ontdek het verschil én profiteer van de voordelen
Bij de keuze tussen een zonneboiler of zonnepanelen is het allereerst van belang dat de verschillen tussen beiden oplossingen duidelijk zijn. In de basis kan worden gesteld dat met zonnepanelen elektriciteit opgewekt wordt. Dit is een tegenstelling ten opzichte van zonneboilers. Deze wekken namelijk geen elektriciteit op, maar worden gebruikt om water op te warmen. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor tapwater. Bij Solesta® 2.0 bieden wij verschillende soorten oplossingen aan op het gebied van zonnecollectoren bestaande uit 20, 25 en 30 heatpipes.
Snelle levering en installatie
Binnen drie weken geleverd en binnen een halve dag geïnstalleerd. Profiteer snel van uw zelf opgewekte warmte.
ISDE subsidie
Woningeigenaren kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor het nemen van een zonneboiler.
De overheid heeft deze subsidie in 2022 met 50% verhoogd!
Opbrengst gegarandeerd
Ook in de wintermaanden is het Smartline zonneboilersysteem functioneel. Zo heeft uw energierekening ook in de wintermaanden profijt van de zonneboiler!
Duurzaam beleggen
Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 spaart u dubbelop. Met het duurzame karakter spaart u het milieu en het rendement is goed voor uw portemonnee.
Ons zonneboilersysteem bestaat uit de volgende
3 componenten:
1.
Heeft u de beschikking over een (eigen) dak voor de collector?
2.
Heeft u onder het dak plaats voor de compacte opslagmodule (60x68x60 cm)?
3.
Heeft u voor na-verwarming een bestaande combi cv ketel, een hybride ketel, een boiler of een warmtepomp?
Interesse in een zonneboiler?
Kunt u deze vragen drie keer met ja beantwoorden? Dan is uw huis vrijwel zeker geschikt voor het Smartline zonneboilersysteem. De meest voorkomende uitvoering is onze Smartline 25 buis voor een schuin dak.
De voordelen van een zonneboiler
Bij Solesta® 2.0 krijgen wij vaak de vraag of u voor een zonneboiler of zonnepanelen moet kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat een zonneboiler u voordelen biedt om duurzamere stroom te gebruiken. Zonneboiler of zonnepanelen? Wij hebben de voordelen van een Solesta® 2.0 zonneboiler eenvoudig voor u op een rijtje gezet.
- U heeft 280 liter (voorverwarmd) douchewater met een zonneboiler van 100 liter
- Profiteer van ISDE-Subsidie
- Een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar
- Een rendement op uw spaargeld tussen de 10 en 17%
- Geen chemicaliën toegevoegd
- Installatie binnen een halve dag
- Smart Grundfos pomp van Fectum
- Via de app monitoren
Smartline Zonneboilersysteem
Het Smartline Zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 beschikt over 7 duidelijke voordelen.
- Simpel – te gebruiken, te installeren, te begrijpen én te onderhouden
- Duurzaam – robuust ontworpen voor de komende 20 tot 25 jaar, gebruik van geryclede materialen
- Onafhankelijk – van teruglevering aan het energienet, van de isolatiewaarde van uw woning
- Voordelig – gebruik, onderhoud, in aanschaf en in vervanging van componenten
- Gifvrij – door het terugstroomprincipe en gebruik van leidingwater
- Flexibel – groei mee in de toekomst met ontwikkelingen en start vandaag nog conventioneel
- State of the art – gebruikt de meest recente inzichten, materialen en technieken
Service-afdeling van Solesta® 2.0
Via onze serviceafdeling kunt u (vervangende) onderdelen bestellen voor uw Silverline zonneboilersysteem zoals geleverd door het voorgaande bedrijf
Hoe werkt een zonneboiler?
Bij een zonneboiler wordt het water niet verwarmd door de warmte van de zon. Maar juist door het zonlicht. Omdat de infraroodstraling ook in de winter op de zonneboiler heatpipes straalt profiteert u ook in de winter van een heerlijke warme douche. Dus ook bij een lage temperatuur kunt genieten van een warm huis.
Heeft u warm water nodig? Dan stroomt dit eenvoudig via de Cv-ketel het huis in. Als de temperatuur nog niet naar wens is dan warmt de Cv-ketel dit nog eventjes na. Hierdoor kunt u genieten van een douche met warm water naar eigen wens. Door gebruik te maken van zonne-energie kunt u dus ook met een lager gasverbruik voor warm water zorgen. Dit is niet alleen fijn voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het plaatsen van onze zonneboilersysteem wordt door erkende installateurs van Solesta 2.0 verricht.
Haal de zon in huis
Terugverdientijd
Afhankelijk van het intense gebruik heeft u onze zonneboiler binnen 4 tot 8 jaar terug verdiend. Heeft u een 3-persoonshuishouden? Als u dan elke ochtend én avond doucht kan de terugverdientijd zelfs 4 jaar bedragen! Met een zonneboiler kunt u dus besparen op uw gas/elektriciteit gebruik. Wat u per jaar kunt besparen, is verschillend per huishouden.
Rendement verhogen
Aangezien het rendement op de bank nihil is krijgt u bij Solesta® 2.0 een hoger rendement op uw zonneboiler. Zo bedraagt dit rendement al snel tussen de 11 en 17%. Hierbij houden wij rekening met de besparing op het gasgebruik. De keuze tussen een zonneboiler of zonnepanelen nog niet gemaakt?
Woningcorporaties
Bent u voor een woningcorporatie op zoek naar een zonneboiler of zonnepanelen? Dat begrijpen wij! Zo is duurzaamheid enorm van belang voor woningcorporaties. Met een zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 zorgt u voor een goede voorbereiding op de toekomst voor uw woningcorporatie én uw huurders.
Particulier
Een investering in het milieu wordt in de praktijk pas interessant als u hier zelf iets aan heeft. Kiest u voor een zonneboiler of zonnepanelen? Met een Smartline zonneboilersysteem garanderen wij u dat het zowel goed is voor het milieu als uw eigen portemonnee. Mede dankzij de ISDE-subsidie is de zonneboiler binnen vier tot acht jaar terugverdiend.
Installateurs
Een zonneboiler of zonnepanelen? Deze vraag zal voor u als installateur vast niet de eerste keer zijn. Zo bent u het eerste contactpunt voor personen die waarde hechten aan duurzame energie. Met het Smartline zonneboilersysteem van Solesta® 2.0 zorgen wij ervoor dat energie besparen gemakkelijk wordt. Zowel voor u als voor de consument!
Haal de zon in huis!
Ga nú voor verandering en draag uw steentje bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Daarnaast denkt u hiermee ook nog eens aan uw eigen spaarvarkentje. Win-win, toch?